Ние може да се

Ние може да ....
МЕИ може да го подобри вашиот ниско-енергетски безжичен производ или систем за комуникации во голем број на начини. Тоа не е невообичаено да двоен или дури и тројно спектар вашата врска е со примена на таквите подобрувања.
 • МЕИ може да го подобри вашиот постоечки антени или дизајн на нови, поефикасни
 • МЕИ може да се прилагоди зрачеше / примениот сигнал поларизација за подобрување на квалитетот на безжична конекција
 • МЕИ може да го подобри чувствителноста и сигнал за откривање на веројатност вашиот приемник преку АКО (средно фреквенција) или пост-АКО процесирање на сигналот
 • МЕИ во голема мера може да го намали лажни стапка на откривање на вашиот ресивер
 • МЕИ може да се направи адаптивни антени кои работат во соработка со вашиот приемник за да се зголеми можностите на радио врската на сите времиња
 • Како последна опција, МЕИ може повторно да се дизајнира еден дел или сите од вашите предавател / приемник RF (радио фреквенција) електроника за понатамошно подобрување на вашиот безжичен производ или комуникациски систем.
 • Ако компонента на вашиот радио линк се напојува од батерии, МЕИ може да го продолжи животот на батериите додека задржување на вашата моментална опсег, или понекогаш, дури и со проширување спектар на системот.
 • Ако не сте сигурни на ефикасноста на вашиот линк, МЕИ да го оцени за вас и да се обезбеди професионална и извештај од тестот со тешка податоци.

Ако производство безжични производи (Бежичен / Мобилни / ЕЕЗ / ЦТ-2 ТЕЛЕФОНИ, Portable радија / радио модеми, итн) и се незадоволни со Дешморет карактеристики на вашиот производ, ние може значително да се подобри ефикасноста на вашиот безжичен електромагнетни производот. Ние може да се измери, да се идентификува и да се излекуваат несакани антена шема пертурбации се предизвикани од интеракција со различните подсистеми се состои вашиот производ (печатени плочки, кабли, приклучување жици, батерии, итн), и / или со несоодветна антена дизајн.

Како илустрација за тоа како модел на антена може да се разтревожен од другите потсистеми, подолу е 3D поглед на еден типичен вертикално поларизиран антена (нормално има omnidirectional azimuthal покриеност) во прилог на пренослив компјутер со безжичен модем. На антената е поставена на горниот лев агол, и 3D поглед е од врвот, гледајќи надолу на тастатурата. Забележете ги големите тежина варијација околу уредот.

Antenna's Pattern

Антена моделот е

Предавател:

 • Излезна моќност: 1 Watt во 50 оми
 • Проток на податоци: 1 или 2 Mbit / секунда
 • Модулација: 2 или 4 ниво FSK, аналоген FM
 • Пропусен опсег: 1 MHz
 • Фреквенција ефективната контрола: Кварцно контролирани кристални PLL синтетизаторот
 • Брзо подесување: Континуираното од 2.2 GHz до 3.0 GHz, наменета за фреквенција подрипнувајќи проширен спектар работа
 • Следење на резултати: ублажен и филтрирана напред и назад моќта и неколку тест поени
 • Изградба: Едностран површинска монтажа делови
Chart

Претставник на излезниот сигнал спектар кога модулирани со осцилаторно 2-FSK пренос на податоци

Ресивер:

 • Чувствителност: -92 dBm со користење на 2 ниво FSK
 • Стабилност: Стабилна безусловно
 • Влез на шумот: Помалку од 1,5 dB од 50 оми извор антена
 • S Слика ystem Бучава: Помалку од 6 dB од 50 оми извор антена
 • IP 3: 5 dBm
 • Прво, ако: UHF со 4 пол филтер
 • Второ, ако: HF со 8 пол 1 MHz широк филтер и група одлагање еквилајзер
 • Прво LO: Агилниот PLL синтетизаторот со континуирано покриеност од 2,2 GHz до 3.0 GHz
 • Второ LO: множи Кристал
 • Прво, ако на сликата одбивање пол: повеќе од 80 dB
 • Второ АКО слика одбивање пол: повеќе од 60 dB
 • Соседните канал одбивање пол: повеќе од 66 dB
 • Второ соседните канал одбивање пол: повеќе од 80 dB
 • Резултати: ублажен и филтрирана ФМ Demodulator и RSSI и неколку тест поени
 • Изградба: Едностран површинска монтажа делови

Modem

ЗАБЕЛЕШКА: Во сликата погоре, резолуцијата беше намерно се намали за да се заштитат некои од МЕИ на интелектуална сопственост. Ве молиме имајте во предвид дека технологии кои се користат во над уред се патент.

Модем и Трансивер контролор:

 • Фирмвер контролиран проток на податоци, модулација нивоа, обликот и филтрирање
 • Фирмвер контролирани предавател и приемник фреквенции
 • Неколку A / D и D / A конвертори за да праќате и примате аналогни информации од трансивер и ги следат сите тест поени
 • Изградба: двострани површинска монтажа делови

Modem 2

ЗАБЕЛЕШКА: Јас n сликата погоре, резолуцијата беше намерно намалени за заштита на некои од МЕИ на интелектуална сопственост. Ве молиме имајте во предвид дека технологии кои се користат во над уред се патент.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *

Можете да ги користите овие HTML тагови и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>