Производи

Сопствени и стандардни Антени и радио производи понудени од страна на МЕИ се опишани во секоја од поврзаните страници подолу. Ние нудиме целосна Клуч услуги (на пример, ние дизајн, развој и производство) и off-the-полица стандардни производи (средината на 2006 година) да ги видиш некои од нашите дизајн и развој на способности, види нашата видите нашите NRE & Професионални услуги страница.

ВОЕНА антени

АВИОН & воздушнодесантна антени

Yagi-UDA низи

ПАНЕЛ антени

 • Ниски до средни добивка панел антени за краток опсег безжични апликации од 400 MHz до 18 GHz (ISM, WLL, WLAN, компјутери, IVHS, мобилни податоци, итн)
 • Висока добивка панел антени
  • За безжични апликации од 150 MHz до 18 GHz (ISM, WLL, WLAN, GSM, засилувачи, КОМПЈУТЕРИ, точка-точка, итн)

PATCH & мали антени

 • Вградени антени за ОЕМ производи од 50 MHz до 26 GHz
  • Ова е област во која се занимва МЕИ, каде што повеќе од 27 години на знаење и искуство во развој на оригиналниот антени направи значајна разлика.
 • Ниска добивка лепенка антени за мали моќности од 50 MHz до 26 GHz (GPS, WLAN ISM, вградени, мобилни податоци, FCC Дел 15 уреди, итн)

Спирален & HELIX антени

 • Средна до висока добивка (режим на аксијално) Спирален Антена низи од 50 MHz до 18 GHz
 • Quadrifilar Хеликс Антени (QFHA) од 100 MHz до 12 GHz

Пренослив и МОБИЛНИ антени

ПОТРОШУВАЧИТЕ АНТЕНА ПРОИЗВОДИ - www.antennas.us

 • "FM" бенд внатрешна / надворешна добиваат антени
 • "AM" бенд внатрешна / надворешна добиваат антени
 • Телевизиски внатрешна / надворешна добиваат антени
 • Мобилните број се протега антени за руралните домаќинства

Аматерски радио & Shortwave антени

RF коаксијални кабли и конектори

Радио предаватели и приемници

МЕИ Ултра-широкопојасни, +10 dBil UHF Yagi-Uda Array